• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 62 vizitatori și niciun membru online

Eveniment 

Titlu:
Ziua Bibliotecarului
Când:
24.04.2017 09:00
Unde:
Biblioteca Judeţeană Botosani

Descrierea

18090933 1489008087839115 375500517 o

\r\n

Triplă aniversare la Biblioteca Judeţeană

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Biblioteca Judeţeana “Mihai Eminescu” Botoşani, pregăteşte la începutul săptămânii viitoare mai multe manifestări dedicate Zilei Mondiale a Cărţii, Zilei Naţionale a Bibliotecarului, dar şi Zilelor oraşului Botoşani, an de an serbate pe data de 23 aprilie.

\r\n

Suita manifestărilor culturale organizate de instituţie va fi deschisa luni, 24 aprilie 2017.  Începând cu orele 09:00, Sala de Lectura a bibliotecii va fi gazda Colocviului  “Bibliotecarul - Tezaur de valori culturale”, la care vor participa bibliotecari din bibliotecile publice botoşănene. Din cadrul manifestării va face parte şi proiecţia de film documentar despre biblioteca Memorialului de la Ipoteşti “Tezaur livresc ipoteştean”.

\r\n

  În acelaşi timp, biblioteca va propune o serie de evenimente  ce marchează Zilele oraşului Botoşani. Astfel, în săptămâna 20-30 aprilie 2017, la Sala de Lectură a bibliotecii puţeti viziona expoziţiile de carte si imagini “Daruri din lumina cărţilor – Scriitori botoşănenişi “Memorie locală”, o colecţie de monografii ale localităţilor din judeţul Botoşani.

\r\n

 De asemenea, în perioada 23 aprilie – 14 mai 2017, Cabinetul de Numismatică al bibliotecii vă invită să vizionaţi exponatul de maximafilie şi medalistică “Cu drag…din Botoşani” (autor Mihai C.V. Cornaci), în timp ce Secţia de Împrumut Carte pentru Copii vă întâmpină cu cele mai frumoase lucrări plastice semnate de copii Grădiniţei nr. 25 Botoşani, grupate în colajul “Bucuriile Primăverii”.

\r\n

Duplex cultural cu Memorialul Ipoteşti

\r\n

Parteneriatul dintre Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” şi Memorialul Ipoteşti va atinge punctul culminant in data de 26 aprilie. Prilejuit de aceeaşi triplă aniversare, biblioteca va propune, începând cu ora 11:00, în Sala Castel a Memorialului, un grupaj de activităţi care vor marca frumuseţea profesiei de bibliotecar şi importanţa lecturii.

\r\n

Doamna director a bibliotecii, prof.  Cornelia Viziteu, va prezenta un scurt istoric al instituţiei, sub genericul  Biblioteca în sărbătoare: 135 de ani de lectură publică la Botoșani”. Activitatea propusă de Biblioteca Judeţeană Botoşani la Memorialul Ipoteşti va continua cu expoziția de documente rare din patrimoniul Fondului Documentar Eminescu a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani

\r\n

Cartea călătoare”,  în prezentarea bibliotecarului  Iulian MOLdovanu şi Secvențe eminesciene în mărci poștale”,  un studiu filatelic conceput şi prezentat de bibliotecar Mihai C.V. Cornaci.  

\r\n

 

\r\n

 Vă aşteptăm, cu drag, la Biblioteca Botoşani, pentru a sărbători împreună cele trei evenimente marcante din aceasta săptămână.

Biblioteca Judeţeană Botosani