• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 71 vizitatori și niciun membru online

MANOLESCU, AUREL

MANOLESCU, AUREL, n. 10 mai 1922, sat Costeşti, jud. Botoşani (malul basarabean al Prutului). Prozator. Şcoala primară în satul natal, studii liceale la Iaşi, Conservatorul de muzică şi Artă dramatică ”George Enescu” din Iaşi; 1941 – Şcoala Militară, trimis pe front şi, luat prizonier, rămâne 6 ani în lagărele din U.R.S.S.. În 1949, revenit în ţară, finalizează studiile la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, absolvind Facultatea de Compoziţie-Dirijat-Pedagogie.

A lucrat ca artist liric la Radiodifuziune, iar în 1960 funcţionează ca profesor de liceu în Bucureşti. În 1979 emigrează în Canada, devenind şef de orchestră, director muzical şi profesor, concertând în săli publice, la radio şi televiziune. Este membru al Asociaţiei Autorilor şi Compozitorilor Canadieni.

A publicat versuri, proză scurtă şi articole (în limba romînă) în revistele Literatura şi arta (Chişinău) şi Lumea Liberă Românească (New York); Vechi cântece şi jocuri populare din Basarabia cu prezentări în limbile română, franceză şi engleză.

OPERA: Bazarul iluziilor (roman, Cluj-Napoca: Zamolxis, 1994).

REFERINŢE:

GHIZDAVU, I. Prefaţă la “Bazarul iluziilor”, Cluj-Napoca: Zamolxis, 1994, p. 7-10.

Evenimente culturale

No current events.

Evenimente judetene

No current events.