• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 90 vizitatori și niciun membru online

Eveniment 

Titlu:
Pastorul solitar sau Naiul lui Vasile Iovu
Când:
02.06.2016 15:00
Unde:
Sala de lectură

Descrierea

Afis Vasile Iovu Sala de lectura

\r\n

 

\r\n

Păstorul solitar” Vasile Iovu, la bibliotecă

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani, împreună cu Fundaţia “Nicoară” vă invită în această săptămână la un eveniment de înalt rafinament și adâncă vibrație spirituală. În centrul manifestării propuse joi, 2 iunie, începând cu ora 15:00, se va afla reputatul naist moldovean, maestrul Vasile IOVU.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Artist al Poporului, decorat cu „Ordinul Republicii" şi de curând cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de ofiţer al României, artistul îşi va lansa la Biblioteca “Mihai Eminescu” volumul biografic “Păstorul solitar sau Naiul lui Vasile Iovu” , semnat de jurnalist Rodica Iancu (Chişinău). Despre această carte, cu drag, primul naist profesionist al Moldovei, declara într-un interviu recent: „Este ca o Biblie pentru mine, fiindcă aici este toată istoria mea de la începuturi şi până în ziua de azi. Este o carte unicat, nu ştiu dacă am meritat aşa ceva, fiindcă e prea frumoasă cartea. Am înţeles că autoarea ştie mai multe despre mine decât ştiu eu”.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Din cadrul evenimentului cultural gazduit de sala de lectură a bibliotecii, unul dintre cele importante organizate în acest an la Botoşani, nu putea lipsi un  recital extraordinar de nai al rapsodului. Vasile Iovu va delecta audienţa cu câteva din cele mai frumoase cântece populare, unele din creaţia proprie.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

„Cineva a spus că Vasile Iovu are atâta suflet că suflă, suflă în nai. Este aşa, dacă nu ai suflet, nu poţi cânta la nai, dar ca să cânţi din suflet la nai sau să simţi trebuie să fii român. Acest instrument este prietenul meu cel mai bun, cu el am călătorit în toată lumea. Asta mi-a fost salvarea, îngerul meu păzitor Sfântul Vasile şi naiul”. Aceasta este declaraţie de dragoste a lui Vasile Iovu, pentru instrumentul ce l-a facut cunoscut pe toate meridianele lumii.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

Invitaţi speciali ai evenimentului sunt d-na Luminiţa Dumbrăveanu, jurnalist TV Moldova, dl. Vasile Plugaru, primarul localităţii Bardar, membri ai Consiliului Local şi Secţiei de Cultură a Raionului Ialoveni, Rep. Moldova.

\r\n

 

\r\n

Manifestarea este organizată în cadrul proiectului transfrontalier “Torna Fratre”, finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

Evenimente culturale

No current events.

Evenimente judetene

No current events.