• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 55 vizitatori și niciun membru online

Eveniment 

Titlu:
2 Aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii
Când:
02.04.2021 
Unde:
Secţia de Împrumut Carte pentru Copii

Descrierea

166819162 10157712228061809 2585562240717513372 n

Marcată anual pe 2 aprilie, data la care s-a născut, în urmă cu 216 ani, cel mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii reprezintă prilejul cel mai bun pentru promovarea literaturii pentru copii și pentru stimularea dorinței de lectură a celor mai mici cititori. 

Și tot ca în fiecare an, momentul va fi marcat cum se cuvine de Biblioteca ”Mihai Eminescu” Botoșani, printr-o serie de activități organizate de bibliotecari, în colaborare cu instituții de învățământ din județ.

Astfel, miercuri 31 martie, începând cu ora 10:00, bibliotecarii îi invită pe prichindeii Grădiniței PP nr. 14 Botoșani, la o întâlnire cu personajele din cele mai frumoase povești incluse în planul de lectură. În fața unui public exigent,  oaspeții grădiniței vor citi basmele propuse de doamnele educatoare, încercând să intre cât mai bine în pielea unor eroi celebri ai poveștilor românești: Prâslea, Făt-Frumos, Harap-Alb, Ileana Cosânzeana sau chiar Cocoșul din ”Punguța cu doi bani”. 

Activitatea face parte din proiectul ”Citește-mi 100 de povești”, organizat Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani și Grădinița PP nr. 14 Botoșani în colaborare cu Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani. 

Elevii Liceului ”Demostene Botez” Trușești, in parteneriat cu Parohia Ionășeni, vor desfășura în ziua de 2 aprilie activitatea ”Cititul, hrana pentru suflet...” . Organizată exclusiv în mediul on-line, cu sprijinul Filialei nr. 2 Grivița a Bibliotecii Județene, manifestarea se dorește a fi o invitație la lectură transmisă de adolescenți, micilor cititori. Proiectul constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. Copiii au realizat desene inspirate de cartea care i-a impresionat cel mai mult, dar și o serie de înregistrări video care să stârnească interesul pentru lectură. 

În incinta Secției de împrumut carte pentru copii, va fi vernisată expoziția de desene și lucrări plastice ”Pe aripi de primăvară”. Realizate de copiii grupei mici de la Grădinița nr.25 Botoșani, coordonați de doamnele educatoare Laura Bârsan și Viorica Preutesi, lucrările micuților artiști vor putea fi admirate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Botoșani.

 

Evenimente culturale

No current events.

Evenimente judetene

No current events.