• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 60 vizitatori și niciun membru online

Eveniment 

Titlu:
Ziua internaționala a cărții și Ziua bibliotecarului
Când:
23.04.2021 
Unde:
Biblioteca Judeţeană Botosani

Descrierea

176786900 10157758307231809 4385305430811359869 n

176743067 10157758307236809 3175199882319656612 n 1

Suită de evenimente propuse de Biblioteca Județeană, cu ocazia Zilei internaționale a cărții și Zilei bibliotecarului
Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în această perioadă la o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale a cărţii şi a drepturilor de autor și Zilei naționale a bibliotecarului, an de an sărbătorite pe data de 23 aprilie.
Cu acest prilej, Secția de împrumut carte pentru copii va fi gazda lansării volumului ”Doamna fericire și Sensul Vieții”, semnat de Claudia Ciubotaru. Activitatea va avea loc vineri, 23 aprilie, începând cu ora 15:00.
Cartea “Doamna Fericire și Sensul Vietii” prezintă un profesor altfel, care schimbă felul în care vedem lucrurile, prin empatie, bunătate, înțelegere și acceptare. Este povestea despre cum se formează un profesor, căutările lăuntrice, profunzimea orelor și a întâlnirilor cu elevii, emoțiile și gândurile acestora.
Chiar dacă sunt în vacanță, elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani vor marca ,,Ziua Bibliotecarului" în format online. În colaborare cu Filiala de Limbi Străine – bibliotecari Aurica Pancu și Florentina Rotaru - elevii vor prezenta viziuni diferite despre cărțile citite, în cadrul manfestării ,,Cu drag de cărți!" Activitatea face parte din proiectul județean ,,Muzică, Culoare, Mișcare și Comunicare ", coordonatori prof. Prescornita Diana și prof. consilier Buhaschi Daniela.
Organizată în Sala Fondului Documentar Eminescu, expoziția ”Regal de bijuterii bibliofile” cuprinde donația excepțională de carte primită în acest an din partea Asociației Culturale ”Regal D’Art”.
Seria de lucrări editată sub egida asociaţiei, este formată din două colecţii: ”Regal de Poezie”, care reunește poeți contemporani din România și Republica Moldova și ”Regal de Înțelepciune”, ce grupează interviuri și articole ale unor autori consacrați.
În același timp, biblioteca vă propune o serie de evenimente ce marchează Ziua Botoșaniului, serbată tot 23 aprilie, de marea sărbătoare a Sfântului Gheorghe, ocrotitorul orașului.
Se remarcă ,,Frumusețea Botoșaniului în sufletul copiilor”, activitate organizată între 23 aprilie și 3 mai de elevii Liceului ,,Demostene Botez“ Trușești în parteneriat cu Parohia ,,Sfinții Împarați Constantin și Elena” Ionășeni și Filiala 2 Grivița a bibliotecii.
Manifestarea are scop evidențierea prin desen și culoare a orașului Botoșani. Copiii au reușit să surprindă prin unirea gândurilor, a sentimentelor și a culorilor frumusețea Botoșaniului, dând dovadă de multă creativitate. Lucrările prezintă o imagine sinceră a orașului prin ochi de copil.
Cabinetul de numismatică și filatelie vă invită să-i treceți virtual pragul, pentru a viziona expozițiile ”Botoșani – orașul meu drag”, exponat documentar filatelic din colecția Alexiei Georgiana Cornaci și ”Heraldica Județului Botoșani”, exponat realizat de Ersilia Iacob.
Bibliotecarii Sălii de lectură au pregătit o expoziție de monografii despre ”Botoșanii de ieri și azi”. O altă expoziție, ”Biblioteci din România”, aduce în atenția utilizatorilor Sălii de lectură monografii și albume donate, de-a lungul timpului, de alte biblioteci județene din România.
Fotografii și videoclipuri de la toate aceste activități vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a bibliotecii.
Biblioteca Judeţeană Botosani

Evenimente culturale

No current events.

Evenimente judetene

No current events.