• Facebook: 192793461808
  • bibliotecabotosani
  • www.youtube.com/user/bibliotecabotosani
  • twitter.com/bibliobotosani
125-2561_IMG.gif

Autentificare

Online

Avem 53 vizitatori și niciun membru online

Biblioteca Orășenească Flămânzi

 

ORASUL FLAMANZI – MONOGRAFIE

           In septembrie 2010 se implinesc 405 de la prima atestare documentara a localitatii Flamanzi. Localitate cu rezonanta istorica cu informatii existente in arhive si biblioteci, puse la dispozitia marelui invatator Petru Munteanu care apoi le-a trasnscris in cartile sale ce constituie peste timp o sursa valoroasa. 

a) Flamanzi – Monografie

 

b) Flamanzi – De la Siliste la Oras  

           Autorul Petru Munteanu nascut la 8 iulie 1937 in satul Flamanzi.

 

           Asezare geografica –La marginea de vest a campiei Jijiei inferioare si a Bahluiului si cuprinde o buna parte din Despresiunea de contact Frumusica. 

 

           Marcheaza linia vestica dintre Campia Moldovei si PodisulSucevei. 

Populatia – La recensamantul populatiei din anul 2002 au fost inregistrati 11.867locuitori, actual a crescut la peste 12.000 locuitori. 

 

             Invatamantul si cultura din localitate se desfasaoara in 5 scoli cu clasele I-VIII, o scoala cu clasele I-IV si un liceu.

 

             Cultura se desfasoara la fiecare nivel de scoala, casa de cultura si biblioteca oraseneasca Flamanzi.

 

             In 1898 prin decizia marelui minstru Spiru Haret a luat fiinta 320 de bibliotecii in tara si 10 pe fiecare judet. Astfel ca si la Flamanzi a luat fiinta pentru prima data biblioteca locala. Activitatea s-a desfasurat in localul primariei, primul bibliotecar fiind directorul caminului cultural Ghem M. Siminiceanu. Apoi au functionat ca bibliotecari urmatorii: Aurelia Gaspar, Valeria Cosofret, Elena Bursuc, Mihai Palaghia, Ion Mursa, Grigore Coclici si Balajel Dorina. Din martie 2009 lucrez ca bibliotecar la biblioteca Flamanzi dupa o activitate de 34 de ani in invatamant.

          Biblioteca cuprinde un numar de peste 11.000 volume, am popularizat studiul cartii din biblioteca la aproximativ 500 cititori pe parcursul a 10 luni. Am intesificat propaganda cartii prin actiunii specifice bibliotecii, am stimulat crearea literar – artistica si culturala prin protocoale incheiate la nivel de localitate si judet. S-a prezentat cartea franceza si coltul francofon (carte donata de biblioteca franceza prin biblioteca Mihai Eminescu Botosani peste 1200 de volume).

 

           Intalniri cu personalitati ale orasului: Prodan C. Gheorghe – autor de versuri, Apostol Aurelia – autoare a cartilor “Petale de Vis” , “Cu ochii de copil” , Constantin Arcu – scriitor magistrat ce a donat si bibliotecii urmatoarele publiatii: “Drept civil” , “Protectia minorilor in dretpul international privat” , Volumul de povestiri “Cenusa Zilei” “Iluzii ” “Noiembrie la Drenthe”

  

 

 

Din august 2010, Biblioteca orășenească Flămânzi pune la dispoziția utilizatorilor săi noul serviciu BIBLIONET, inagurat în prezența delegaților de la IREX, Biblioteca Județeană și ai Consiliului Local o luna mai tîrziu. Cadre didactice și elevi s-au implicat ca să facă din acest moment un eveniment memorabil pentru comunitatea lor.

 

   Inaugurare_flamanzi_5  Inaugurare_Flamanzi_2

   Inaugurare_Flamanzi  Inaugurare_3_Flamanzi

 

 

              Plan activitate 2011 (1) (2)                                        Raport statistic 2010

 

 

Anul înființării: 1959 

Program de funcționare: Luni - Vineri = 8-16

Contact:

Bibliotecar: Dorina Bălăjel   Normă 1/1

adresa: BIBLIOTECA ORASULUI FLAMÂNZI

loc. Flămânzi, jud. Botoșani, cod: 717155

Tel Primărie: 0231.552351

 

 

Evenimente culturale

No current events.

Evenimente judetene

No current events.